Grupul german Kaufland sponsorizează linia germană a UBB cu 50.000 de euro

ubbConcernul german Kaufland a decis să sponsorizeze linia germană a Universității Babeș-Bolyai. Concret, Kaufland a decis să ofere, în fiecare an, timp de cinci ani, suma de 10.000 de euro liniei germane de la Universitatea Babeş-Bolyai, după cum spune prorectorul Rudolf Graf.

 

”Acest parteneriat vine în continuarea parteneriatelor pe care le avem deja cu alte companii. Este consecinţa a ceea ce universitatea oferă deja mediului de afaceri, şi anume forţă de muncă bine calificată. Este bine ca viitoarea forţă de muncă să îşi găsească susţinere din partea mediului de afaceri”, a spus profesorul Rudolf Graf, citat de ClujToday.ro. Prorectorul Universităţii Babeş-Bolyai a adăugat că foarte multe companii au înţeles că universităţile nu sunt doar un furnizor de forţă de muncă, ci şi un furnizor de cercetare ştiinţifică.

 

Motivaţia grupului comercial german este una puternică, spune reprezentantul său, Dan Dehenes. ”Dorim să investim în generaţiile tinere, dorim să găsim potenţiale resurse umane şi potenţiali candidaţi pentru noi încă de pe băncile şcolii. Doar aşa, prin astfel de programme, putem aduce un plus de valoare, atât nouă, cât şi economiei”, a spus Dan Dehenes.

 

Banii oferiți de Kaufland vor putea fi folosiți pentru a oferi burse studenților, doctoranzilor sau tinerilor cercetători, pentru a finanța diferite conferințe, seminarii sau competiții științifice, pentru a aduce la Cluj cadre didactice ori cercetători renumiți din lumea germană ori pentru a susține diferite proiecte în care este implicate linia germană a Universității Babeș-Bolyai.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

five × 4 =