România – creştere economică de 5% în 2016, cea mai mare din Europa

economic-growth_1155-30

Fondul Monetar Internaţional prognozează că România va avea o creştere economică de 5%  în 2016, de la 4,2% cât prognoza în luna aprilie, potrivit celui mai nou raport “World Economic Outlook”, publicat marți.

Europa va înregistra o creștere economică de 2%, iar Europa Emergentă, regiune unde este inclusă și România, un avans al PIB de 3,3%.

Prognoza FMI anticipează, pentru România,  o inflaţie negativă de minus 1,5%, un deficit de cont curent de 2% din PIB şi o rată a şomajului de 6,4%, în scădere cu 0,4 puncte faţă de 2015, potrivit Mediafax.

Datele Institutului Naţional de Statistică au indicat o creştere a PIB de 6% în trimestrul 2 şi de 5,2% în semestrul 1, faţă de 2015. Prin urmare, majoritatea analiştilor şi a instituţiilor care fac cercetări macroeconomice şi-au revizuit în sus prognozele de creştere economică. Astfel, dacă bugetul României este construit pe o creştere economică de 4,1%, majoritatea analiştilor prognozează în acest an o creştere spre 5%, FMI fiind una din ultimele instituţii care şi-a majorat în sens ascendent prognozele.

Pentru anul viitor, potrivit FMI, creşterea va ajunge la 3,8%.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

11 + fifteen =