Acțiunile Twitter au scăzut cu o cincime din valoare

twitterAcțiunile companiei Twitter Inc au scăzut joi la Bursa de la New York cu o cincime, în contextul creșterii temerilor că ofertele pentru rețeaua de socializare au atras un interes minim din partea potențialilor cumpărători, transmite vineri Reuters citată de Agerpres.

Confruntat cu stagnarea numărului de utilizatori și pierderi continue, Consiliul de Administrație al Twitter a acceptat luna trecută să ia în considerare vânzarea companiei. O decizie finală urmează să fie luată până la raportarea rezultatelor trimestriale, în 27 octombrie, potrivit RomaniaLibera.ro.

Site-ul de tehnologie Recode a anunțat miercuri că firmele interesate de rețeaua de socializare — Google, Apple și Walt Disney Co — nu vor mai depune oferte, singurul licitator rămânând firma de software Salesforce.com.

Joi, la Bursa de la New York, acțiunile Twitter au scăzut cu 19,2%, la 20,10 dolari, ceea ce înseamnă o evaluare a companiei la aproximativ 14,2 miliarde de dolari. La închiderea ședinței bursiere titlurile înregistrau un declin de 20,1%, la 19,87 dolari.

Chiar și la 20 de dolari acțiunile Twitter sunt peste nivelul de 14 dolari înregistrat înainte de apariția speculațiilor din această primăvară privind un posibil cumpărător.

În ultimele două săptămâni, s-au intensificat zvonurile pe Wall Street legate de interesul unor companii în vederea depunerii unei oferte pentru achiziționarea companiei.

 

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

five × 1 =