Life style: Tinerii artiști clujeni fac afaceri cu bijuterii din ziare și din piese de calculator

Trimite și altora

bijuteriiBijuteriile neconvenționale, unele dintre ele create de absolvenții Universității de Artă și Design, se bucură de o trecere tot mai mare printre studenții clujeni. Aceste bijuterii înglobează, pe lângă materiale clasice, precum argintul, cositorul sau alama, și material neconvenționale. Așa ar fi ziarele lăcuite sau vechi piese de calculator reciclate.

 

Pasiunea pentru bijuterii neconvenționale care se manifestă printre tinerele din Cluj este satisfăcută de creatori locali, care produc podoabe unicat sau în serii mici. Acești creatori sunt, în general, studenți ori absolvenți ai Universității de Artă și Design care experimentează și care includ materiale neconvenționale în bijuteriile lor. Un astfel de exemplu este reprezentat de artista Viviana Vulturar. Ea utilizează ziarele lăcuite pentru a da o notă originală bijuteriilor pe care le confecționează.

 

Tinerele care cumpără aceste bijuterii sunt încântate de originalitatea lor. ”Acești artiști sunt de apreciat din cel puțin două motive. Primul este acela că realizează ceva original. Iar al doilea ține de grija față de natură, pentru că sunt material reciclate”, spune una dintre cumpărătoare, Steliana Olaru. ”Mie îmi plac aceste bijuterii pentru că sunt unicat. Faptul că pot să le port doar eu mă face să mă simt deosebită”, spune Alexandra Vaida.

 

Cel mai adesea, astfel de bijuterii pot fi găsite la târgurile de profil, însă, în ultimii ani, și o serie de mici magazine de artă și artizanat au început să le includă printre produsele pe care le vând. Prețul unei astfel de bijuterii poate porni de la câteva zeci de lei și poate ajunge până la 150 de lei, în funcție de dimensiuni, materialele incluse și artistul care le-a realizat.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY