Echipament militar, de vânzare pe eBAy. Cumpărători inclusiv din România

soldier-guarding

Opt persoane, din care șase soldați americani, au fost acuzați de conspirație și furt de echipamente ale armatei SUA. Cei șase soldați ar fi furat echipament militar sensibil în valoare de mai mult de 1 milion de dolari dintr-o unitate militară situată la granița dintre Kentucky și Tennessee. Echipamentele, care au inclus instrumente optice, piese de mitralieră, căști de aviație și consumabile medicale, ar fi fost vândute către doi civili, care au scos la vânzare pe eBay obiectele furate. Investigațiile autorităților federale americane au inclus mai mult de 1600 de anunțuri online, precum și colaborarea cu serviciul poștal din SUA. Rezultatele cercetărilor indică cumpărători anonimi din Rusia, China, Hong Kong, Kazahstan, Ucraina, Lituania, Moldova, Malaezia, România și Mexic, potrivit theatlantic.com

Reprezentanții eBay au declarat că firma interzice utilizatorilor vânzarea de echipamente militare și că s-au luat măsuri pentru a le elimina de pe piața virtuală pe care o controlează.

Rechizitoriul celor opt vine la o zi după ce  procurorii federali au anunțat arestarea unui colaborator al Agenției Naționale de Securitate (NSA), acuzat de furt de documente guvernamentale secrete.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

14 − one =