Parteneriatul UBB – Bitdefender, concretizat într-un laborator nou de informatică

ubb-bitdefender

Facultatea de Matematică și Informatică a UBB are un nou laborator de informatică de ultimă generație. Investiția aparține Bitdefender, cel mai mare producător român de software. Colaborarea celor două instituții este una mai veche, astfel că, până în acest moment, peste 200 de studenți clujeni au parcurs programele de pregătire ale Bitdefender, iar 13 doctoranzi și 15 masteranzi lucrează în cadrul companiei și sunt implicați în pregătirea studenților.

Laboratorul este dotat, printre altele, cu 12 calculatoare de ultimă generație şi asigură studenţilor hardware performant şi condiţii de lucru moderne. Bitdefender va fonda și două cercuri studenţeşti: unul de programare în limbajul C, unde vor participa 40 de studenţi, şi, ulterior, unul de pen-testing, securitate şi atacuri informatice, de 25 studenţi. Studenţii care se înscriu la aceste cercuri vor beneficia de oportunităţi de angajare în cadrul companiei şi de premii în produse în valoare de 10.000 de euro.

Atât reprezentanții universității, cât și cei ai producătorului de software consideră că parteneriatele public-privat între universităţi şi companii ajută studenţii să devină mult mai competitivi şi să se integreze rapid în piaţa muncii.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

three × 4 =