Theresa May: Marea Britanie vrea o ieşire ordonată din UE

theresa_may_4Marea Britanie doreşte o ieşire calmă şi ordonată din Uniunea Europeană – declară premierul de la Londra, într-un interviu pentru Financial Times. La scurt timp după ce deputaţii au votat calendarul propus de executiv pentru Brexit, Theresa May admite că ar putea urma negocieri dure cu blocul comunitar, relatează RFI România.

Premierul May se aşteaptă la negociericomplexe. Chiar şi aşa însă, îşi propuneunproces de părărsire a Uniunii Europene cât mai calm. Faptul că liderii Uniunii încearcă să eviteca şi alte state membre să preiamodelulbritanicva face ca negocierile să fietensionate, se aşteaptă Theresa May:

Este important să construim relaţii şi cu alte state de la masa europeană. Vom avea 27 de state membre în aceste negocieri”,  maispunepremierul de la Londra, în interviulpentru Financial Times.

Declaraţiile aufost făcute la scurttimp după ce Theresa May a obţinut o victorie importantă în parlament: deputaţii auvotatcalendarulBrexitului, aşa cum a fostpropus de guvern. Executivulbritanic a promis că va declanşa până la fineleluniimartieprocedura de Brexit prin invocareaarticolului 50 al Tratatului de la Lisabona. În schimbulvotului din Parlament, cabinetul May vatrebui să-şi facă publică strategia de Brexit.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

three + one =