Turismul medical, în creștere la Cluj. Mulți medici au renunțat la vacanță pentru a-și trata pacienții din străinătate

040625-N-9228K-033 Pacific Ocean (June 25, 2004) Ð Navy Dentist Lt. Mitch Paynter, from Caldwell, Ind., completes a routine filling in the shipÕs dental office. Lincoln is currently conducting local operations in preparation for an upcoming scheduled deployment, after 10 1/2 months of dry docked Planned Incremental Availability (PIA) maintenance. U.S. Navy photo by PhotographerÕs Mate 3rd Class Michael S. Kelly (RELEASED)
040625-N-9228K-033
Pacific Ocean (June 25, 2004) Ð Navy Dentist Lt. Mitch Paynter, from Caldwell, Ind., completes a routine filling in the shipÕs dental office. Lincoln is currently conducting local operations in preparation for an upcoming scheduled deployment, after 10 1/2 months of dry docked Planned Incremental Availability (PIA) maintenance. U.S. Navy photo by PhotographerÕs Mate 3rd Class Michael S. Kelly (RELEASED)

Numărul celor care vin în Cluj pentru turism medical a crescut considerabil în ultimii ani. Din cauza numărului mare de pacienți care au venit în oraș în această perioadă, mulți medici au fost nevoiți să își anuleze vacanțele de iarnă. Cele mai solicitate specializări sunt oftalmologia, stomatologia și chirurgia estetică.

 

Reputația serviciilor medicale din Cluj atrage tot mai mulți pacienți din țări precum Germania, Austria, Israel sau Italia. Pentru că mulți dintre pacienți au dorit să profite de vacanța de iarnă pentru a-și rezolva problemele medicale, foarte mulți dintre angajații clinicilor clujene au fost nevoiți să renunțe la propriile lor concedii pentru a-i trata pe cei care au nevoie.

 

Un factor care contează mult este acela că medicii români oferă servicii de calitate la prețuri foarte bune, spune reprezentantul Societății de Stomatologie Estetică din România, Dan Lambrescu.

 

Specialiștii în turism medical se așteaptă ca interesul pacienților străini să crească și mai mult, în condițiile în care tot mai multe companii de asigurări din Occident decontează serviciile din clinicile clujene. Potrivit unor date neoficiale, în 2016, numărul celor care au venit din străinătate pentru a apela la serviciile medicilor clujeni a crescut cu 7,4 la sută, față de 2015.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

four × 4 =