Un nou protest spontan la Cluj

Trimite și altora

protestUn nou protest antiguvernamental a avut loc în această seară la Cluj. Zeci de persoane s-au strâns în Piaţa Unirii din centrul Clujului pentru a protesta împotriva proiectelor de graţiere şi de modificare a Codului Penal promovate de ministrul Justiţiei, Florin Iordache, transmite ClujToday.ro.

”Am venit din nou aici pentru a apăra statul de drept. Nu sunt de acord cu graţierea şi cu dezincriminarea”, a spus o protestatară. ”Guvernul nu a primit mandat să modifice legile după bunul său plac. Să îşi vadă de treabă şi să administreze ţara, să repare spitalele şi să construiască autostrăzi. Legile trebuie făcute în Parlament, în mod transparent”, a spus unul dintre participanţii la miting

Protestul a avut caracterul unui miting spontan. Oamenii s-au mobilizat pe Facebook în decursul câtorva ore, după ce au aflat că în această seară a fost programată o şedinţă de Guvern. Protestul de azi vine după ce duminică a avut loc cel mai mare miting organizat la Cluj în ultimii cinci ani. Atunci au ieşit în stradă peste 9.000 de oameni, potrivit Jandarmeriei, sau peste 15.000, potrivit organizatorilor.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY