Leul se depreciază pe piaţa interbancară, după ce Guvernul a modificat Codul Penal și după manifestațiile de stradă cu mii de oameni

euroMoneda națională a României s-a depreciat miercuri dimineață pe piața interbancară, după ce Cabinetul Grindeanu a decis, marți seară, modificarea Codului Penal și după manifestațiile de stradă cu zeci de mii de oameni, potivit RomaniaLibera.ro.

Potrivit publicației Ziarul Financiar, leul s-a depreciat miercuri dimineaţă pe piaţa interbancară, la ora 09.30 cursul fiind în creştere cu circa 0,4%, la 4,52  lei/euro.

În acelaşi timp, leul s-a depreciat şi faţă de moneda americană, cursul pe interbancar urcând cu 0,5%, la 4,19 lei/dolar.

Cursul oficial anunţat marţi de BNR a fost de 4,5038 lei/euro, în creştere cu 0,07%, şi de 4,2072 lei/dolar, în scădere cu 0,1%.

La ora 10.00, cursul era cotat în intervalul 4,5250-4,5270 lei/euro. La ora publicării acestei știri, cursul a a ajuns la 4,55 lei/euro.

”S-au trezit investitorii străini şi când au văzut proteste în stradă au început să cumpere. Totuşi,cred că cursul va rămâne în jur de de 4,52 lei/euro pentru că la acest nivel toţi localii vând euro”, a menţionat un dealer.

Pe piaţa titlurilor de stat, randamentele (dobânda efectivă) sunt în uşoară creştere pentru că există o tendinţă de vânzare a titlurilor. În ultima săptămâna, randamentele la titlurile de stat au crescut cu 5%, ceea ce arată o creştere a riscului. Atunci când randamentele cresc, investitorii văd un risc mai mare şi de aceea cer o dobândă mai mare.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

one × 4 =