Handmade business prinde teren la Cluj

Cristina Muresan TothComerţul cu mici produse de artizanat ia o amploare tot mai mare la Cluj. Oamenii preferă să cumpere astfel de produse, indiferent dacă este vorba de mici obiecte de artă, de obiecte de îmbrăcăminte sau de cosmetice. Produsele artizanilor sunt foarte potrivite pentru a fi oferite de post de daruri, pentru a-i impresiona pe cei care apreciază calitatea, spun cei implicaţi în acest tip de comerţ.

Produsele de artizanat, de tip handmade, reprezintă o alternativă la produsele realizate pe scară industrială. Clujenii preferă aceste produse artizanale deoarece este sunt mai personale şi, de cele mai multe ori, sunt mai potrivite cu gusturile lor. Periodic, în Cluj, sunt organizate târguri unde producătorii se pot întâlni cu clienţii lor, spune Anca Milchiş, organizatoare unui târg de profil, Handmade Business, care a fost organizat zilele trecute la Centrul Cultural Casino.

Printre preferatele clujencelor se numără produsele cosmetice, spune una dintre producătoare, Andreea Costina. ”Folosim unturi şi uleiuri vegetale extrase la rece, deoarece dorim ca aceste produse să păstreze toate proprietăţile benefice ale plantelor”, spune Andreea Costina.

Specialiştii în comerţ spun că peste tot în lumea occidentală poate fi întâlnită o astfel de tendinţă. Şi aceasta deoarece achiziţia de produse realizate în regiunea de unde provin cumpărătorii este o formă de patriotism local şi, de asemenea, un mod de a promova identităţile regionale într-o lume tot mai globalizată.

Sursa: clujtoday.ro

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

four + 10 =