CrowdInvent, platforma românească ce poate deveni o bursă a invențiilor

crowdinventO echipă formată din tineri cercetători români a creat proiectul unei platforme care se poate transforma într-o bursă a invențiilor. Este vorba de o vitrină on-line unde pot fi expuse invențiile realizate, dar care va permite și tranzacționarea brevetelor de invenție, atragerea de investitori sau asocierea inventatorilor cu companii care le pot dezvolta ideile.

Platforma concepută de tinerii cercetători români utilizează resursele oferite de Internet pentru a pune în circulația globală ideile sau brevetele inventatorilor. Aceștia au ocazia să interacționeze cu alți inventatori, cu publicul larg sau cu companii interesate de inovație, spune unul dintre reprezentanții echipei care a dezvoltat platforma CrowdInvent, Adrian Pampu. Platforma dezvoltată de tinerii din România este deja funcțională și va fi lansată oficial în curând, mai spune Adrian Pampu.

Lansarea unei astfel de platforme este binevenită, spun specialiștii în economie, pentru că poate ajuta la transpunerea în practică a invențiilor. În prezent, 83 la sută dintre companiile românești sunt non-inovative și doar 3 la sută sunt capabile să genereze inovație strategică, după cum arată un studiu comandat de Comisia Europeană.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

three × four =