CrowdInvent, platforma românească ce poate deveni o bursă a invențiilor

crowdinventO echipă formată din tineri cercetători români a creat proiectul unei platforme care se poate transforma într-o bursă a invențiilor. Este vorba de o vitrină on-line unde pot fi expuse invențiile realizate, dar care va permite și tranzacționarea brevetelor de invenție, atragerea de investitori sau asocierea inventatorilor cu companii care le pot dezvolta ideile.

Platforma concepută de tinerii cercetători români utilizează resursele oferite de Internet pentru a pune în circulația globală ideile sau brevetele inventatorilor. Aceștia au ocazia să interacționeze cu alți inventatori, cu publicul larg sau cu companii interesate de inovație, spune unul dintre reprezentanții echipei care a dezvoltat platforma CrowdInvent, Adrian Pampu. Platforma dezvoltată de tinerii din România este deja funcțională și va fi lansată oficial în curând, mai spune Adrian Pampu.

Lansarea unei astfel de platforme este binevenită, spun specialiștii în economie, pentru că poate ajuta la transpunerea în practică a invențiilor. În prezent, 83 la sută dintre companiile românești sunt non-inovative și doar 3 la sută sunt capabile să genereze inovație strategică, după cum arată un studiu comandat de Comisia Europeană.

Comments

comments

1 COMMENT

 1. Ma numesc Vasile Cosma din Cluj-Napoca,
  Sunt posesorul unui brevet de inventie RO 127226 B1 din domeniul pompelor de apa, cu titlul POMPA VOLUMO-CINETICA. O inventie pionier, care revolutioneaza domeniul sau de specialitate, are un randament dublu fata de randamentul pompelor cunoscute.
  Prototipul inventiei a fost realizat si testat si estimarile teoretice se confirma, are un randament dublu fata re randamentul pompelor cunoscute.
  Caut ori ce fel de colaborare: asociat, finantator, producator, care doreste sa se implice in realizarea acetui proiect. Contact e-mail cosma.vasile@yahoo.com

  Mentionez faptul ca pe plan mondial, dealungul istoriei, au fost inventate doar doua tipuri (categorii) de pompe:
  – 1 pompele volumice, cele cu membrana sau cu piston, roti dintate, etc;
  – 2 pompele cinetice, care se mai numesc si pompe centrifuge.

LEAVE A REPLY

13 + eight =