ClujToday.ro: UTCN construieşte un cămin nou pentru studenţi, de 30 de milioane de lei

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va construi un cămin nou cu o valoare estimată de aproximativ 30 de milioane de lei, investiţie care va fi susţinută de către Guverul României prin Compania Naţională de Investiţii.

Căminul va avea 200 de locuri de cazare, cu camere de 2 şi 3 paturi, dotări moderne şi va fi o clădire NZEB (Nearly Zero Energy Buildings), cu performanţă energetică foarte ridicată ceea ce înseamnă consum de energie aproape egal cu zero. Căminul va fi construit în Complexul Observator, pe o suprafaţă de 600 mp şi care va avea ca destinaţie camere pentru doctoranzi, tineri căsătoriţi cadre didactice etc.

În prezent, UTCN dispune de două campusuri amplasate în Complexul Observator şi în Mărăşti, care oferă anual studenţilor aproximativ 5000 de locuri de cazare. Toate spaţiile de cazare sunt modernizate şi dispun de acces gratuit la internet, supraveghere video, săli de lectură, terenuri de sport, spălătorie cu tehnologie de ultimă generaţie şi utilităţi adecvate.
În urma şedinţei de lucru organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale, delegaţia UTCN a depus documentaţia necesară în vederea derulării acestui amplu proiect, demersurile fiind începute în toamna anului trecut prin nota de fundamentare care a fost trimisă spre evaluare către minister. La baza solicitării a stat numărul de cereri de cazare şi capacitatea existentă, Universitatea Tehnică înscriindu-se între cele 30 de universităţi care sunt eligibile pentru a primi această finanţare. Ministerul Educaţiei Naţionale va fi intermediar între universităţi şi Compania Naţională de Investiţii  iar proiectul va fi unul similar la nivel naţional.
Estimativ, la sfârşitul anului 2017, se va finaliza proiectul tehnic, urmând ca, începând cu 2018, să se recurgă la implementarea lui.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

seven − five =