Alimentele tradiționale se bucură de tot mai multă trecere

Sarmalute_mamaligutaAlimentele tradiționale din Transilvania se bucură de o tot mai mare trecere în restaurantele, pensiunile și hotelurile clujene. Și aceasta deoarece turiștii străini care ajung în Cluj doresc să guste gastronomia locală. Astfel că preparatele din mangaliță, păstrăvii din Munții Apuseni sau brânza la burduf au început să reapară în meniurile unor restaurante cu pretenții.

După ce preparatele din carnea porcilor din rasa mangaliță au început să fie lăudate de oaspeți britanici, iar brânzeturile din lapte de bivoliță de turiștii francezi, ele au început să fie din nou incluse în meniurile restaurantelor. La fel s-a întâmplat și cu celebra slănină ardelenească. Aceasta a început din nou să fie apreciată la Cluj abia după ce producătorii ardeleni i-au impresionat pe locuitorii Vienei, spune președintele Fundației Pro West, Emil Aluaș.

Diversitatea acestor produse tradiționale este impresionantă, iar ingredientele sunt sută la sută locale, spun producătorii. Alimentele tradiționale se regăsesc mai nou nu doar în restaurantele cu specific românesc, ci și în cele care au angajat bucătari celebri, care reinventează și îmbogățesc rețete vechi de sute de ani.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

4 × five =