Regatul Canadei a eliminat vizele pentru români, însă există unele condiții

canada_1De la 1 mai 2017, mii de români pot circula fără vize în Canada. E vorba despre cei care au avut în ultimii zece ani viză pentru Canada sau au în prezent viză pentru SUA. Începând cu 1 mai, ei pot călători în Canada doar în baza unui formular pentru autorizaţie de călătorie, relatează RFI România.

“De la data de 1 mai 2017, cetăţenii români şi bulgari vor putea să călătorească în Canada sau să tranziteze în baza Autorizaţiei Electronice de Călătorie (Electronic Travel Authorization), în loc de viză dacă: au avut în ultimii zece ani o viză pentru a vizita Canada sau dacă au o viză tip nonimigrant SUA valabilă. De asemenea, Guvernul Canadei a anunţat că intenţionează ca de la 1 decembrie 2017 să ridice vizele pentru cetăţenii români şi bulgari”, a transmis, pe 14 aprilie, reprezentanţa diplomatică canadiană, într-un comunicat de presă.

Autorizaţia de Călătorie Electronică se poate obţine online, în doar câteva minute.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că este important ca, în momentul efectuării cererii, toate rubricile să fie completate şi să fie introduse datele personale exact aşa cum sunt menţionate în paşaport. Taxa pentru obţinerea Autorizaţiei de Călătorie Electronice este de 7 dolari canadieni şi trebuie plătită în momentul completării aplicaţiei online. În cazul în care românii merg în Canada însoţiţi de mai mulţi copii minori este necesar să completeze câte un formular pentru obţinerea eTA pentru fiecare dintre aceştia.

Pe 15 februarie, Parlamentul European a aprobat Acordul Economic şi Comercial Complet (CETA) între Uniunea Europeană şi Canada, pentru a intra în vigoare, acesta trebuind aprobat de zeci de camere parlamentare regionale, naţionale şi federale. În contextul semnării Tratatului CETA, România a negociat un acord bilateral cu Canada care va permite eliminarea vizelor de călătorie pentru cetăţenii români.

Canada intenţionează să elimine regimul de vize pentru cetăţenii români şi bulgari începând cu 1 decembrie 2017, declara în noiembrie 2016 şi ministrul canadian al Imigraţiei, John McCallum.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

twelve + 8 =