A început repararea drumului Viile Dejului – Vad

drum judeteanUnul dintre cele mai importante drumuri județene din nordul județului Cluj a intrat în reparații. Este vorba de DJ 109E Viile Dejului – Vad, care leagă Dejul de comuna unde se află una dintre cele mai importante ctitorii ale lui Ștefan cel Mare din Transilvania.

În aceste zile au fost executate și continuă lucrările de așternere de covor asfaltic pe mai multe sectoare de drum din tronsonul cuprins între kilometrul 1+700 și kilometrul 8+900. În același timp, au fost executate şi alte lucrări de întreţinere şi reparații ale drumului care constă, în principal, în plombări și burduşiri.

Tot în aceste zile, de pe sectoarele de drum deja asfaltate au fost extrase de către un laborator specializat carote, în scopul verificării calității stratului de asfalt, respectiv pentru determinarea grosimii și a consistenței acestuia.

„După cum am mai precizat în repetate rânduri, ne propunem să asfaltăm nu doar mult ci și bine. De aceea, în paralel cu lucrările de asfaltare și a unui număr cât mai mare de sectoare de drumuri județene, ne vom asigura că aceste lucrări sunt și de calitate, astfel încât să reziste în timp. Acesta este motivul pentru care astfel de prelevări de carote și verificări ale calității lucrărilor vor avea loc în mod continuu, pe toată perioada derulării lucrărilor“ a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

În perioada următoare, lucrările vor continua pe acelaşi tronson de drum cu așternerea de covor asfaltic pe alte sectoare.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

7 − 2 =