Consiliul Județean Cluj a lansat licitația pentru programul ”Cornul și laptele”

Consiliul Județean Cluj a inițiat demersurile pentru achiziția publică pentru furnizarea produselor lactate și de panificație pentru elevii din clasele I-VIII și preșcolarii din grădinițele cu program normal de 4 ore din învățământul de stat și privat. „Motivul pentru care am inițiat din timp această procedură de achiziție îl reprezintă dorința ca toți copiii-beneficiari să primească respectivele produse alimentare încă din prima zi de școală. Alături de acest aspect, vom urmări cu atenție derularea contractelor de furnizare, astfel încât societățile câștigătoare să își îndeplinească obligațiile asumate, fără incidente legate de întârzieri în livrarea către școli sau de calitatea produselor”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

            

Conform datelor recent comunicate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, un număr de circa 52.179 elevi și preșcolari clujeni din 430 de unități școlare vor beneficia din toamna acestui an școlar de produse lactate – lapte tratat termic UHT și pasteurizat, iaurt simplu, lapte bătut, sana sau chefir în ambalaje de 200 ml, respectiv de produse de panificație reprezentate de cornuri, batoane, covrigi simpli sau biscuiți uscați în ambalaje de 80g. Toate aceste produse vor trebui să respecte integral criteriile microbiologice și organoleptice aprobate prin legislația națională și europeană. Firmele achizitoare vor fi nevoite să transporte aceste produse alimentare, de la furnizor către unitățile școlare, zilnic în mediul urban și bisăptămânal în mediul rural, exclusiv cu mijloace auto speciale și conform unui grafic de livrare al cărui interval orar va fi cuprins între 6.00 și 10.45.

De asemenea, pentru că valoarea maximă a unei cutii de lapte UHT a fost stabilită prin OUG în limita a 0,73 lei/elev/preșcolar/zi fără TVA, respectiv valoarea unui corn/pachet de biscuiți la 0,34 lei fără TVA, dar și faptul că anul școlar cuprinde un număr de 174 de zile de școală, valoarea totală estimată a tuturor contractelor subsecvente de furnizare, pe toți cei patru ani, este de 29.162.267,76 lei fără TVA pentru produse lactate, respectiv de 13.582.426,08 lei fără TVA. Noul contract va fi atribuit pentru o perioadă de patru ani.

 

Foto: Radio Constanța

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

4 × five =