Mihai Tudose la Bruxelles: Nu vor mai fi derapaje în cadrul Guvernului. Vom urma un traseu predictibil

Premierul Mihai Tudose promite consultări în orice decizii privind justiția. La finalul întrevederii cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, șeful Executivului de la București a declarat că orice iniţiativă legislativă care vizează lupta anticorupție se va face după consultarea prealabilă a tuturor celor implicaţi și a societăţii civile, potrivit RFI România.

Ceea ce se dorește de la România practic este acest tip de comunicare publică (…) și ca  tot ceea ce facem să se bazeze pe o îndelungă și profundă consultare cu toți factorii implicați, de la societate civilă la organismele de control intern ale justiției. În niciun caz nu vor mai fi derapaje de genul surprizelor în cadrul guvernului. „ a spus prim ministrul Mihai Tudose.

 

El a explicat că Ministerul Justiţiei e însărcinat să pună în aplicare deciziile Curţii Constituţionale ceea ce impune modificări ale Codului Penal care – de asemenea- se vor face în urma unor consultări ample. Mihai Tudose spune că în aceste condiții există șanse de ridicare a mecanismului de verificare din justiție.

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

two × three =