Lacurile din Munții Apuseni atrag tot mai mulți turiști

Lacurile din zona Munților Apuseni atrag tot mai mulți turiști. Ei își petrec vacanțele în sate precum Tarnița sau Beliș pentru că au posibilitatea de a face sporturi nautice, de a pescui, de a face scufundări sau de a explora satele presărate pe culmile Carpaților Occidentali.

Turiști sunt atrași de salba de lacuri montane dintre Gilău și Beliș. Este vorba de lacuri de acumulare construite inițial pentru a alimenta hidrocentralele din Munții Apuseni, dar care, în timp, au devenit adevărate stațiuni turistice. În lacurile Beliș, Someșul Cald, Gilău sau Tarnița pasionații de scufundări au ocazia să exploreze adâncurile, iar ceilalți turiști pot să practice canotajul, să înoate sau să pescuiască.

Cei care doresc pot să pornească în expediții spre sate precum Mărișel, Someșul Rece sau Răchițele, pentru a descoperi locuri frumoase precum Cascada Vălul Miresii, defileul de la Țâcla Gavrii sau Șoseaua Acvilelor, spune președintele Asociației Pelaghia din Mărișel, Viorel Pleșa.

Pe lângă turiștii din Europa, în zonă vin tot mai mulți vizitatori și din țări precum Israel, China sau Statele Unite ale Americii.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

4 + six =