Praktiker a fost preluat de Kingfisher

Kingfisher plc, unul dintre liderii pieţei de bricolaj şi amenajări interioare din Europa şi compania mamă a Brico Depôt România, a semnat contractul de achiziţie a 100% din acţiunile Praktiker România S.R.L. Acţiunile au fost achiziţionate de la familia Susli.

Adela Smeu, CEO-ul Brico Depôt România, a declarat că “România are o piaţă de bricolaj şi amenajări interioare atractivă, în creștere, și am avut mereu intenţia ca pe termen mediu să ne creştem cota de piaţă. Sub rezerva aprobării Consiliului Concurenţei, achiziția strategică a Praktiker România, împreună cu structura magazinelor Brico Depôt, ne oferă o prezență puternică în toată țara”.

La rândul său, Omer Susli, fostul proprietar al Praktiker S.R.L. a declarat că “Suntem mulţumiţi de faptul că am reuşit să creştem afacerea până la acest nivel, Praktiker fiind unul dintre principalii jucători de pe piaţa de bricolaj din România, atingând o cifră de afaceri de aproximativ 140 de milioane euro în 2016, cu o reţea de 27 magazine în 23 de orașe din ţară. Mai mult, suntem mândri că România este o destinație interesantă de investiții pentru un lider al pieţei europene de bricolaj şi amenajări interioare”.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

twelve − 12 =