Producătorii de vin: 2017 va fi un an excepțional!

Anul 2017 va fi un an bun pentru producătorii de vin din Transilvania. Organizațiile patronale din această ramură economică estimează că producția de vin va fi cu 10 -15 la sută mai mare decât anul trecut. În plus, vinurile românești au dobândit o cotă mai mare de piață decât în anii trecuți.

În anul 2017, producătorii de vinuri nobile din România vor realiza aproximativ 3,6 milioane de hectolitri, arată estimările patronatelor. De asemenea, datorită condițiilor climatice, din punct de vedere al calității, vinul din 2017 va fi unul excepțional. Și aceasta deoarece înghețul din luna aprilie nu a afectat semnificativ pogdoriile din România. Producătorii de vin românesc se bucură și de faptul că există un interes tot mai mare din partea cumpărătorilor români.

Patronatele din domeniul vinului cred că în perioada următoare România va exporta mai mult vin. În 2016, în țările Uniunii Europene, România a exportat 12.900 de tone de vin și a importat 50.200 de tone de vin. Valoarea vinului exportat a fost de 20,5 milioane de euro, în timp ce valoarea vinului importat a fost de 47,5 milioane de euro, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

four + twelve =