Emil Hurezeanu: Germania rămâne principalul partener al României

Germania rămâne principalul partener comercial al României, iar rata de creștere a schimburile comerciale dintre cele două țări este una impresionantă. Interesul oamenilor de afaceri germani este stimulat de apropierea geografică și culturală. Acestea sunt concluziile primei dezbateri care a avut loc la Universitatea Babeș-Bolyai.

Potrivit ambasadorului României în Germania, Emil Hurezeanu, în cei 10 ani de când România a devenit membră a Uniunii Europene, rata medie de creștere a comerțului bilateral dintre România și Germania a fost de 10 la sută. Anul trecut, creșterea a fost și mai mare, de 15 la sută, după cum spune Emil Hurezeanu.

Pentru ca România să rămână legată de nucleul dur al Uniunii Europene, o prioritate trebuie să fie intrarea în zona euro, a spus fostul premier Emil Boc, în prezent primar al Clujului. El a adăugat că, atunci când a demisionat din postul de premier, era pregătit proiectul aderării României la moneda unică europeană în anul 2015. România trebuie să renunțe la birocratizarea procesului de atragere a fondurilor europene, pentru a-și accelera dezvoltarea cu ajutorul acestor bani, a spus europarlamentarul Daniel Buda.

Oamenii de afaceri români și germani care au participat la conferință estimează că, în viitor, cooperarea economică româno-germană va deveni și mai intensă. De asemenea, ei cred că dezvoltarea României se va accelera, după ce țara noastră va adopta o serie de reforme, printre care cea a administrației publice, în sensul dezvoltării regionale.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

four − 2 =