Biotehnologiile au un impact tot mai mare în viața zilnică a clujenilor

Domeniul biotehnologiilor și al științelor vieții stârnește un interes tot mai mare în Transilvania. Unele dintre aceste proiecte au fost dezvoltate cu participarea cercetătorilor universităților clujene, care încearcă să găsească soluții pentru a reduce impactul unor substanțe poluante asupra mediului.

Biotehnologiile sunt utilizate pe scară tot mai mare în marile orașe. Ele sunt de mare ajutor în tratarea apelor uzate, spune prorectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj, profesorul Adrian Oros.

Există și alte inovații tehnologice transpuse în practică în domeniul științelor vieții. Lângă Sibiu, de exemplu, a fost creată prima fermă hidroponică din Transilvania. Această fermă dovedește că hidroponia este o soluție viabilă pentru zonele care se confruntă cu resurse limitate de apă sau de pământ roditor, spune cercetătorul Khaled al Mezayen.

Cercetătorii din Transilvania au dezvoltat și alte produse bazate pe inovațiile tehnologice. Așa ar fi ambalajele cu proprietăți antimicrobiene sau filtrele care folosesc principiile fizicii pure pentru a decontamina apa potabilă pentru diferite comunități din România.

 

Foto: USAMV

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

fourteen − 6 =