Gest emoționant al monahiștilor clujeni: au venit cu lumânări și flori la portretul Regelui Mihai I de pe Bulevardul Eroilor

Amplasarea unui portret de mari dimensiuni al Regelui Mihai I pe Bulevardul Eroilor a transformat această arteră a Clujului într-un adevărat loc de pelerinaj pentru monarhiști. Atât membrii Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și Clubului Monarhiștilor Clujeni, dar și simpli trecători au adus lumânări și flori. Un preot greco-catolic a rostit rugăciuni pentru sufletul Majestății Sale, iar mâine seară, rugăciunile vor fi rostite de un pastor neoprotestant. De asemenea, pentru sufletul Regelui s-au înălțat rugăciuni în mai toate bisericile ortodoxe și greco-catolice din Transilvania.

Printre primii care și-au exprimat compasiunea au fost Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, și vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar. De asemenea, au venit lectorul universitar Mihai Cucerzan, istoricul Cornel Jurju, care este și președinte al Clubului Monarhiștilor Clujeni, Valentin Lungu, care este vicepreședinte al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, Mircea Miron, care este secretar general al acestei organizații, dar și alți lideri ai monarhiștilor, precum Călin Roșu, Rocsana Contraș, Carmen Văcar, Radu Copăcean și mulți alții. Portretul Regelui Mihai I are 12 metri pătrați. În zonă va fi deschisă de mâine și o carte de condoleanțe.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

10 + seven =