Medicii de familie refuză să semneze noile contracte cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Toate consultațiile vor trebui plătite

Sistemul sanitar românesc se confruntă cu o nouă criză. Medicii de familie refuză se semneze noile contracte cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate, au anunțat, într-un comunicat comun, Societatea Națională de Medicina Familiei și Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie.

Acest lucru înseamnă că, din data de 3 ianuarie, toate consultațiile acordate de medicii de familie vor trebui plătite de către pacienți. Medicii de familie spun că sunt nevoiți să recurgă la această măsură deoarece medicina primară este subfinanțată. În prezent, această ramură a medicinii primește doar 5,77 la sută din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări de Sănătate. Medicii de familie au cerut ca, din 2018, medicina primară să primească 10 la sută din buget, însă Casa Națională de Asigurări de Sănătate a oferit doar 5,8 la sută. Sistemul de cabinete de medicină de familie include 25.000 de cadre medicale.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

2 × 4 =