Adjunctul ambasadorului SUA: România trebuie să continue lupta împotriva corupției pentru a atrage noi investitori americani

Trimite și altora

România trebuie să continue lupta împotriva corupției, pentru a atrage în continuare investitori americani, a declarat adjuncta șefului misiunii diplomatice a Statele Unite ale Americii în România, Abigail Rupp. Ea a participat la o conferință organizată de grupul de analiză Citadel din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

”Atunci când suntem întrebați care este lucrul cel mai bun de făcut pentru a crește valoarea investițiilor americane spunem că trebuie continuată lupta împotriva corupției. Am remarcat faptul că anul trecut publicul românesc a devenit tot mai puțin tolerant cu corupția și cred că trebuie să lucrăm împreună pentru a încuraja instituțiile publice să continue să progreseze în acest domeniu”, a spus Abigail Rupp.

Diplomatul american s-a declarat îngrijorat de faptul că proiectele de lege promovate în Parlament pot afecta independența Justiției. Abigail Rupp a afirmat că România este un stat suveran și își poate modifica legile așa cum dorește, însă partenerii americani au dreptul să spună atunci când cred că anumite decizii sunt greșite. Abigail Rupp a amintit faptul că parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite ale Americii are și consecințe economice pozitive. În anul 2016, România a exportat în Statele Unite bunuri în valoare de peste două miliarde de dolari, iar în 2017, importurile din Statele Unite ale Americii au crescut cu 40 la sută. De asemenea, Abiagail Rupp a afirmat că membrii Congresului american au sprijinit realizarea unor investiții directe ale companiilor americane care totalizează peste două miliarde de dolari și situează Statele Unite pe locul 6 în clasamentul investitorilor străini din România. Camera de Comerț Româno-Americană a ajuns să grupeze peste 400 de companii, care susțin 250.000 de locuri de muncă, a spus diplomatul american.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY