Școlile de șoferi ar putea avea cursuri de folosire a GPS-ului

Reprezentanții Federației Operatorilor de Transport din România au cerut schimbarea modului în care au loc orele de pregătire teoretică și practică a conducătorilor auto profesioniști. Concret, reprezentanții companiilor de transport doresc ca viitorii lor angajați să învețe la școlile de șoferi cum să utilizeze aplicațiile destinate sistemelor inteligente de gestionare a traficului. Și aceasta deoarece sistemele inteligente de trafic preiau tot mai multe dintre sarcinile șoferului și cred siguranța în trafic.

Un studiu realizat de Federația Operatorilor de Transport din România arată că aplicațiile devin tot mai importante în traficul rutier în cazul șoferilor amatori și profesioniști. Astfel, 60 la sută dintre șoferii cu vârsta cuprinsă între 18 și 40 de ani folosesc astfel de sisteme inteligente.

În cazul conducătorilor auto cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani, 40 la sută dintre ei folosesc GPS-ul, însă procentul scade la doar 5 la sută în cazul șoferilor amatori în vârstă de peste 60 de ani.

De asemenea, imensa majoritate a șoferilor profesioniști utilizează astfel de aplicații inteligente, de aceea, reprezentanții transportatorilor doresc ca ele să fie studiate la școlile de șoferi. 85 la sută dintre șoferii profesioniști din domeniul transportului de marfă folosesc aplicații inteligente, precum și 60 la sută dintre cei care activează în domeniul transportului de persoane.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

12 − 3 =