Elevii clujeni, tot mai interesați de robotică

Tot mai multe școli și centre educaționale din Cluj oferă cursuri de robotică destinate elevilor. Aceste cursuri stimulează interesul copiilor pentru științele exacte, dar îi și ajută să înțeleagă modul de funcționare a dispozitivelor care devin tot mai mult o parte a vieții zilnice. Experții în piața muncii estimează că, în următorii 10 ani, o mare parte a sarcinilor repetitive din fabricile de azi vor fi executate de roboți.

Interesul copiilor și tinerilor pentru studiul roboticii a crescut foarte mult în ultimii cinci ani. În Cluj, cele mai complexe studii de robotică sunt oferite de universități. De exemplu, Universitatea Tehnică îi încurajează pe studenți să conceapă roboți utilitari.

Pentru copiii de liceu, roboții sunt un mijloc de învățare, dar și un obiect cu care se pot juca în mod creativ. Din acest an, cursurile de robotică vor fi adaptate inclusiv pentru elevii de școală primară, spune Rada Morar de la fundația care va dezvolta proiectul Key International School.

Experții în educație afirmă că aceste cursuri sunt foarte utile, deoarece multe dintre meseriile viitorului vor presupune utilizarea roboților și a inteligenței artificiale. Un studiu realizat de specialiști americani arată că jumătate elevii din clasa zero vor lucra în profesii care încă nu au fost inventate, în timp ce jumătate dintre meseriile de azi vor fi în viitor atributul roboților.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

6 + eighteen =