ClujToday.ro: Napoca Imobiliare, agenția cu cea mai mare bază de date din România

Trimite și altora

Compania Napoca Imobiliare a devenit în ultimii ani unul dintre cei mai importanţi actori din domeniul tranzacţiilor cu imobile din Transilvania. CEO-ul companiei, Ioana Oltean, spune că secretul reuşitei este unul simplu: ”Cheia succesului este implicarea personală!”. Implicarea în domeniul business-ului face casă bună cu viaţa personală, pentru că soţul său, Cătălin Oltean, este, de asemenea, implicat în dezvoltarea Napoca Imobiliare. El se ocupă de structurarea strategiei de viitor a companiei, cu obiectivul de a consolida Napoca Imobiliare într-o afacere care să reziste turbulenţelor ce pot apărea pe piaţă ori revoluţiilor fiscale, potrivit UPNews.ro.

România este una dintre pieţele imobiliare cele mai importante din Europa Central-Răsăriteană. Iar din România, cea mai dinamică piaţă locală este cea a Clujului. Există statistici care arată că preţul mediu al imobilelor este mai mare în Cluj decât în Bucureşti. După căderea comunismului, în Transilvania, în general, şi în Cluj-Napoca, în special, au luat naştere mai multe agenţii imobiliare. Anii de tranziţie au dus la dispariţia multora, însă companiile care au reuşit să supravieţuiască haosului de la sfârşitul anilor 1990 au demonstrat că au ADN de învingător. Încet, s-au conturat profilurile unor companii care domină azi piaţa clujeană. Însă acestea au trebuit să se confrunte, în urmă cu câţiva ani, cu o nouă provocare: criza economică globală. Multe agenţii au dat faliment, iar cele care au supravieţuit au fost nevoite să se afilieze unor reţele internaţionale, pentru a putea rezista. Astfel, a apărut terenul necesar pentru afirmarea unei noi generaţii de antreprenori. În acest context, a luat fiinţă brandul Napoca Imobiliare, entitate comercială fondată în anul 2014, scrie ClujToday.ro.

Napoca Imobiliare a pornit ca o afacere de familie. Ioana şi Cătălin Oltean acumulaseră o experienţă vastă în domeniul tranzacţiilor imobiliare. ”Mi-am făcut debutul în acest domeniu exact în perioada cea mai grea: anul 2009, atunci când criza economică era la apogeu. Pot spune că m-am călit astfel într-o manieră care mi-a folosit apoi, atunci când am decis să pornim pe cont propriu”, spune Ioana Oltean. CEO-ul Napoca Imobiliare s-a specializat în acest domeniu încă de pe băncile facultăţii. Lucrarea sa de licenţă la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor a fost legată de marketingul serviciilor imobiliare. A urmat apoi un masterat în domeniul evaluării proprietăţilor imobiliare. Decizia de a porni o nouă afacere în acest domeniu a venit după discuţii prelungite cu soţul său, Cătălin Oltean, care are studii juridice. Acestea le-au fost de folos fondatorilor Napoca Imobiliare atunci când au desenat arhitectura instituţională a companiei, dar şi în conturarea strategiei şi a viziunii juridice a acestei companii.

Din momentul zero, adică din anul 2014 şi până acum, Napoca Imobiliare a cunoscut un proces organic de creştere. În prezent, în portofoliul profesional al Napoca Imobiliare se află peste 7.000 de proprietăţi active. Acest lucru înseamnă cea mai mare bază de date din România aflată în proprietatea unei agenţii. Napoca Imobiliare are trei birouri în Cluj-Napoca şi colaboratori în toate oraşele importante din România. De asemenea, Napoca Imobiliare intenţionează să atragă investitori din ţări precum Iordania sau din Elveţia, Emiratele Arabe Unite ori Statele Unite ale Americii.

 

Citiți mai mult AICI

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY