Companiile austriece, tot mai interesate de domeniul smart city și de cel al gospodăriei comunale din Cluj

Transilvania atrage tot mai mulți investitori austrieci din domenii precum gestiunea apelor uzate sau gospodărirea comunală. O delegație care include 14 companii austriece au vizitat șase județe pentru a identifica oportunitățile de investiții, precum și potențiali parteneri.

Companiile austriece sunt interesate să se implice în proiecte care se referă la gestiunea deșeurilor, gospodărire comunală sau managementul apelor uzate. De asemenea, ele sunt interesate și de domenii precum dezvoltarea unor orașe inteligente verzi. Delegația austriacă a fost organizată cu ajutorul Ambasadei Austriei în România.

Această misiune economică este consecința unui interes foarte mare manifestat de austrieci pentru România, spune consilierul comercial Gerd Bommer. La rândul lor, autoritățile clujene, precum și companiile locale, sunt interesate de posibile parteneriate cu companiile austriece care pot aduce capital și tehnologii noi, spune vicepreședintele Consiliului Județean, Istvan Vakar.

În România, există peste 3.500 de companii cu capital austriac. Austria este unul dintre cei mai importanți investitori în economia românească, precum și un partener comercial de prim-rang al României.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

three × 4 =