Ministrul Apărării, Mihai Fifor: Cei 2 la sută din PIB alocați pentru Apărare trebuie să se întoarcă în economia românească

România va face în continuare eforturi susținute să își modernizeze armata, a declarat ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor. El a declarat că, în acest an, România va primi primele 36 din cele 225 de blindate Piranha 8×8. Primele 30 de blindate vor fi fabricate în Elveția, iar celelalte vor fi produse la Uzina Mecanică București, a adăugat Mihai Fifor.

”Vom achiziționa patru corvete, iar cu off-set-ul de la acestea vom moderniza cele două fregate aflate în dotarea noastră”, a spus Mihai Fifor.

Pe de altă parte, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a precizat că și cele patru corvete care vor fi achiziționate pentru marina militară vor fi construite pe teritoriul României. El a mai afirmat că politica Guvernului României este aceea de a întoarce cât mai mult în economia românească cei 2 la sută din PIB pe care îi primește bugetul Apărării. Mai mult, în acest context, și bateriile de coastă formate din rachete ar putea fi fabricate în România. În plus, a adăugat Mihai Fifor, industria de apărare din România va putea asigura mentenanța și pentru echipamentele altor state NATO și a menționat în acest sens discuțiile purtate cu oficiali din Croația. Ministrul Apărării a vizitat azi Divizia 4 Gemina din Cluj, precum și Spitalul Militar Cluj.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

15 + twenty =