Peste 8.000 de cetățeni străini trăiesc în Cluj. Cei mai mulți sunt studenți

Clujul a devenit unul dintre cele mai cosmopolite orașe din România. Potrivit statisticilor neoficiale, în oraș trăiesc 8.000 de cetățeni străini, în condițiile în care în România sunt stabiliți aproximativ 70.000 de cetățeni străini. Cei mai mulți dintre străinii care trăiesc în Cluj-Napoca sunt studenți sau oameni de afaceri.

Clujul a devenit în ultimii ani un adevărat magnet pentru străini. Oficial, în oraș sunt înregistrați peste 8.000 de cetățeni străini. Însă, în realitate, numărul străinilor din Cluj este mai mare, pentru că unii au omis să se înregistreze, iar alții au dobândit în timp și cetățenia română și au ieșit astfel din evidențele autorităților. Cei mai mulți dintre străini sunt studenți.

Universitățile clujene continuă să atragă studenți din alte țări, spune profesorul Iancu Morar, de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară. Universitățile clujene oferă studii în limbile română, maghiară, germană, engleză și franceză. Potrivit unui studiu făcut de Comisia Europeană, Clujul este cel mai prietenos oraș european cu străinii.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

19 + 7 =