Castelul Bran, promovat de o televiziune din Grecia

Trimite și altora
Chateau de Bran (Transylvanie, Roumanie) : la tour ronde et la cour interieure.

Unul dintre cele mai frumoase castele din România, Bran, este subiectul reportaj difuzat în cadrul emisiunii de televiziune Travel Diary din Grecia. Autorii reportajului menționează mitul conform căruia această fortăreață ar fi fost castelul lui Dracula.

Castelul Bran este una dintre cele mai populare atracții turistice din România, iar în anul 2017 a fost vizitat de peste 835.000 de turiști. Castelul Bran a fost, inițial, o fortăreață ridicată de cavalerii teutoni. În secolul al XIV-lea, Regele Ludovic de Anjou al Ungariei a acordat sașilor brașoveni privilegiul de a-și ridica, pe locul vechii fortărețe teutone, o cetate de apărare din piatră.

Castelul Bran a avut, de-a lungul secolelor, mulți stăpâni. El a fost feuda lui Mircea cel Bătrân, bunicul lui Vlad Țepeș, apoi a aparținut regilor Ungariei, precum și împăraților din Casa de Habsburg. După Marea Unire, Consiliul Orașului Brașov a dăruit Castelul Bran Reginei Maria a României. La moartea reginei, în 1938, castelul a fost moștenit de fiica sa, Principesa Ileana a României, căsătorită cu Arhiducele Anton de Habsburg.  Castelul a fost însă confiscat de comuniști în anul 1948 și transformat în muzeu.

În anul 2006, copiii Principesei Ileana a României, arhiducele Dominic de Habsurg, împreună cu arhiducesele Maria Magdalena și Elisabeta, au obținut retrocedarea castelului, care și-a păstrat funcția de muzeu. În prezent, în castelul Bran se află obiecte din colecția Casei de Habsburg. Colecțiile care erau expuse în muzeul de stat au fost mutate în clădirea vămii medievale. Castelul Bran rămâne una dintre cele mai frumoase destinații turistice din Transilvania.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY