Cheile Turzii atrag turiști din întreaga lume

Cheile Turzii atrag tot mai mulți turiști care vor să își petreacă zilele libere într-un loc superb. În aceste zile este deschisă și Via Ferata, traseul format din corzi metalice destinat celor care practică alpinismul sau cățărarea. Rezervația naturală de lângă Turda îi atrage deopotrivă pe turiștii români, dar și pe cei din Ungaria, Polonia sau Germania.

Cheile Turzii reprezintă una dintre cele mai cunoscute destinații turistice din județul Cluj. Canionul lung de 1.300 de metri și adânc de 200 de metri atrage turiști din toată lumea. Turiștii au posibilitatea de a străbate Cheile Turzii pe traseul clasic, cu patru punți construite pe Valea Hășdatelor sau de a folosi Via Ferata, destinată alpiniștilor sau amatorilor de cățărare. Turiștii sunt încântați de Cheile Turzii.

Unii dintre turiști își petrec mai multe zile în Cheile Turzii, unde se cazează la pensiunile din zonă ori preferă să stea în corturi.

Cheile Turzii protejează peste 1.000 de specii de animale și de plante, precum acvila de stâncă. În rezervație se află zeci de peșteri, cele mai multe de mici dimensiuni, precum și o serie de ruine romane. Tot în Cheile Turzii se afla și refugiul celebrului haiduc Nechita Balica, participant la Războiul Curuților, în care a luptat de partea Principelui Transilvaniei, Francisc Rakoczi al II-lea.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

5 × 2 =