Consorțiul Universitaria vrea să fie consultat în elaborarea noilor legi ale Educației

Trimite și altora

Cele cinci universități membre ale Consorțiului Universitaria au solicitat Ministerului Educației să fie incluse în procesul de luare a deciziilor care privesc sistemul de învățământ superior din România. Decizia a fost luată la reuniunea Consorțiului Universitaria organizată zilele trecute la Cluj.

Reprezentanții celor cinci universități sunt nemulțumiți de faptul că Ministerul Educației a redus numărul locurilor scoase la admitere la mai multe universități perfomante. În schimb, a mărit numărul locurilor finanțate la universități cu performanțe mai modeste. Un alt motiv de nemulțumire este reprezentat de faptul că Ministerul Educației dorește să favorizeze Institutele Națioanle de Cercetare Știițifică, în competiția pentru acordarea finanțărilor din fonduri europene. Reprezentanții universităților afirmă că accesul la fondurile europene pentru cercetare trebuie să fie nediscriminatoriu.

Din consorțiul Universitaria fac parte cele mai bine cotate univeristăți românești, conform clasamentelor internaționale. Este vorba de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, de Universitatea București, de Academia de Științe Economice din București, de Universitatea de Vest din Timișoara și de Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY