Zilele Culturale Maghiare înfrumusețează centrul Clujului

Trimite și altora

În centrul Clujului se află în plină desfășurare Zilele Culturale Maghiare. Festivalul este o celebrare a multiculturalității, diversității și tradițiilor. Zilele Culturale Maghiare se vor încheia duminică.

Centrul Clujului s-a transformat într-un teritoriu al culturii. Maghiarii împărtășesc cu toți cei care participă la festival valorile culturale și tradițiile care definesc identitatea acestei comunități. În fiecare seară, în Piața Unirii, au loc concerte și spectacole de dans. În Muzeul de Artă au loc dezbateri, iar în curtea Casei Matia Corvin au loc diferite activități pentru copii. Pe strada Potaissa au standuri producătorii de vinuri, iar strada Mihail Kogălniceanu, unde se află sediul central al Universității Babeș-Bolyai, a fost rezervată pentru meșterii populari care au venit din toată Transilvania.

Pe lângă acești meșteri populari, la Zilele Culturale Maghiare își vând creațiile și artiști plastici care se bucură de faimă. Festivalul Zilele Culturale Maghiare mai include în acest sfârșit de săptămână demonstrații gastronomice, precum gătitul unui taur la proțap, degustare de beri artizanale, dezbateri, competiții sportive, precum și schimburi de plante și flori.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY