Alimentele tradiționale, tot mai apreciate la Cluj

Alimentele tradiționale se bucură de tot mai multă apreciere în rândul clujenilor. În diferite zone din oraș au fost organizate târguri de unde clujenii își pot cumpăra zacuscă, sucuri sau dulceață preparate după rețetele bunicilor. Potrivit experților în comerțul cu alimente, piața alimentelor tradiționale a crescut cu 30 la sută în ultimii cinci ani.

Gastronomia tradițională din Transilvania se bucură de un prestigiu tot mai mare în rândul clujenilor. De aceea, au înflorit târgurile de unde clujenii pot să își procure miere, caș, cârnăciori din carne de mangaliță, dar și sucuri, murături, dulceață sau zacuscă preparate după rețete vechi de sute de ani. Sucurile de fructe de pădure sau de coacăze se bucură de mare apreciere.

De asemenea, la mare preț sunt conservele de fructe și legume. Tarabele de unde pot fi procurate astfel de produse sunt amplasate în centrul orașului, însă și există piețe volante care sunt organizate în cartierele orașului. De asemenea, aceste alimente pot fi procurate și de la festivalurile organizate periodic.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

three × one =