Sașii transilvăneni, emigrați în Germania, oferă finanțare pentru tinerii antreprenori. Start-Up Tag va avea loc la Cluj în 5 octombrie

Oamenii de afaceri sași care au emigrat din România doresc să sprijine tinerii antreprenori din țara lor de origine. În data de 5 octombrie, în cadrul unui eveniment intitulat Start-Up Tag, organizat la Cluj, un club economic care îi reunește pe oamenii de afaceri sași originari din România va oferi finanțări cuprinse între 20.000 și 100.000 de euro tinerilor cu idei inovatoare din toată România. Evenimentul este organizat în parteneriat cu DWNT, Asociația Oamenilor de Afaceri Vorbitori de Limba Germană din Transilvania de Nord.

Foarte mulți dintre sașii originari din România au dorința de a ajuta țara lor natală. De aceea, oamenii de afaceri sași au decis să se implice în susținerea tinerilor antreprenori, care pot obține finanțări importante în cadrul unui eveniment numit Start-Up Tag, după cum spune reprezentanta DWNT, Andreea Popa.

Finanțările nu privesc doar domeniul IT, mai spune Andreea Popa. Gestul sașilor emigrați este unul care arată generozitatea acestor oameni, spune Ana Luca de la revista Transylvania Today.

În România, în prezent, mai trăiesc doar aproximativ 36.000 de sași și de șvabi. Cei mai mulți dintre sașii transilvăneni au emigrat în Germania sau Austria în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial, în perioada comunistă sau în primii ani ai tranziției. Mulți dintre ei trăiesc cu nostalgia locurilor natale, iar în unele comunități, acești oameni au început să revină acasă, fie pentru vacanțe prelungite, fie pentru a încerca să înnoade firul unei povești de viață retezat brutal în anii dictaturii.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

twelve + 8 =