Primăria Clujului vrea să treacă la transport sută la sută electric

Clujul este primul oraș din România care vrea să treacă la transport sută la sută electric. Consiliul Local Cluj-Napoca va cumpăra încă 30 de autobuze electrice, cu ajutorul fondurilor europene. Acestea vor circula de anul viitor pe străzile orașului, alături de celelalte 11 autobuze cumpărate cu ajutorul fondurilor elvețiene. De asemenea, municipalitatea a programat și achiziționarea de troleibuze și de tramvaie.

Modernizarea transportului în comun înseamnă la Cluj trecerea la un transport sută la sută ecologic. Municipalitatea dorește ca, în intervalul 2025 – 2030, Compania de Transport Public să aibă doar autobuze electrice pe traseele din oraș, spune directorul Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Câmpean.

Municipalitatea nu va cumpăra doar autobuze, ci și alte mijloace de transport în comun cu propulsie electrică, mai spune Ovidiu Câmpean. ”Vom achiziționa 50 de troleibuze și 24 de tramvaie noi”, a mai spus Ovidiu Câmpean.

Modernizarea flotei de mijloace de transport va fi realizată cu ajutorul fondurilor europene. Valoarea efectivă a investiției va fi stabilită după organizarea unei licitații internaționale.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

15 − 12 =