Reprezentantii Aliantei Romane a Universiatilor Tehnice se reunesc la Cluj-Napoca

În perioada 22 – 24 noiembrie 2018, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca va găzdui întâlnirea rectorilor celor mai mari universităţi tehnice din ţară reunite în Alianţa Română a Universităţilor Tehnice (ARUT). Membrii fondatori ai acestei alianţe sunt Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Politehnica din Timişoara, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi,  Universitatea Tehnică de Construcţii din Bucureşti şiUniversitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN). La întâlnire vor participa şi reprezentanţi din partea Ministerului Educaţiei Naţionale.

 

UTCN găzduieşte pentru a doua oară această reuniune în cadrul căreia vor fi abordate:

  • Relaţiile de colaborare ale ARUT cu mediul socio-economic şi financiar;
  • Provocările actuale în sistemul de învăţământ superior tehnic;
  • Metodologia de evaluare a studiilor universitare de doctorat şi a sistemelor de criterii, standarde şi indicatori de performanţă utilizaţi în evaluare.

Temele care vor face obiectul discuţiei acestei întâlniri vin în continuarea celor abordate în cadrul întâlnirilor anterioare când au fost discutate cercetarea în universităţile tehnice, poziţionarea universităţilor tehnice faţă de criteriile/metodologiile posibile de clasificare a universităţilor şi ierarhizarea programelor de studiu, strategii de  internaţionalizare, precum şi proiecte comune în domeniul cercetării şi al mobilităţii studenţilor şi cadrelor didactice.

Vineri, 23 noiembrie, de la ora 13 va fi organizată conferinţa de presă în prezenţa rectorilor celor 5 universităţi în locaţia Hotel DoubleTree by Hilton, Str. Sindicatelor nr.9 – 13.

ARUT îşi propune să reprezinte atât o platformă de colaborare pentru cele cinci universităţi cu profil tehnic din România, cât şi o voce comună, puternică şi permanent implicată în optimizarea politicilor din educaţie şi cercetare.

Misiunea principală a alianţei este aceea de a-şi aduce contribuţia la schimbarea socială şi la formarea forţei de muncă înalt specializate, cu viziunea mai amplă de a sprijini competitivitatea economiei româneşti.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

thirteen + fourteen =