Realitatea virtuală, experimentată de vizitatorii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj oferă vizitatorilor posibilitatea de a experimenta senzațiile trăite de cei care au fost martorii sfârșitului Primului Război Mondial. Istoria a fost readusă la viață cu ajutorul unui film produs în sistemul realității virtuale. Vizitatorii pot trăi momente care au marcat istoria, dar și senzațiile descrise de un soldat în corespondența cu soția sa.

Tehnicile specifice realității virtuale au fost utilizate în crearea unui film menit a readuce în memoria vizitatorilor Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei evenimentele și sentimentele celor care au trăit anul Marii Uniri, spune unul dintre autorii filmului, Sebastian Chețan.

Filmul a fost realizat de o echipă de artiști clujeni, care oferă privitorilor o experiență nouă, care completează senzația oferită de contemplarea obiectelor expuse de muzeul clujean, mai spune Sebastian Chețan.

Filmul care oferă o incursiune în realitatea virtuală completează o expoziție specială a muzeului clujean care se referă la drumul parcurs de români spre Marea Unire. În afară de secțiunea dedicată Primului Război Mondial, expoziția mai include și piese antice și medievale, inclusiv documente semnate de Mihai Viteazul sau, din perioada modernă, manuscrisul original al imnului de stat, Deșteaptă-te, române!

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

one × 4 =