Creștere record pentru Bursa de Valori București

România ocupă primul loc în rândul indicilor principali ai piețelor de capital din Uniunea Europeană în funcție de ritmul de creștere înregistrat în perioada ianuarie-noiembrie a acestui an. Indicele BET are un avans de aproape 12%, au anunțat reprezentanții Bursei de Valori București (BVB).

Adrian Tănase, CEO al BVB spune că ”pe radarul investitorilor, suntem o piață vizibilă și atractivă în cadrul Uniunii Europene în funcție de ritmul de creștere înregistrat până acum în acest an. Lucrăm la îmbunătățirea infrastructurii pieței și la creșterea gradului de educație financiară în România”. La rândul său, Lucian Anghel, președintele BVB, afirmă că ”avem cea mai mare creștere din Uniunea Europeană și acest lucru nu este întâmplător pentru că majoritatea companiilor listate au raportat rezultate financiare bune,iar dividendele consistente acordate au generat o creștere a indicelui BET-TR cu 21% de la începutul anului”.

Concret, Bursa de Valori București (BVB) a încheiat primele 11 luni cu o creștere de 11,7% a indicelui BET, principalul indice al pieței de capital locale care include cele mai tranzacționate 15 companii. La nivelul UE, doar cinci țări au avut indicii principali pe plus la finalul lunii noiembrie, iar România a fost singura piață care a înregistrat un avans de două cifre. 


BET (România)11,76%
SBITOP (Slovenia)2,17%
BUX (Ungaria)1,86%
SAX (Slovacia)1,34%
CYMAIN (Cipru)0,84%

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

one × 5 =