Pensiunile din Țara Moților își așteaptă oaspeții de Crăciun

Pensiunile din Munții Apuseni se pregătesc pentru a-și primi oaspeții care își vor petrece Crăciunul și Revelionul în Țara Moților. De pe mese nu vor lipsi preparatele tradiționale, pălinca sau vinurile de Târnave. Mulți dintre turiști vin din afara țării.

Una dintre cele mai frumoase zone turistice din Transilvania este Țara Moților. Foarte mulți turiști vin în sate precum Mărișel, Beliș sau Băișoara pentru a-și petrece sărbătorile de iarnă. În unele dintre aceste zone, turiștii au posibilitatea de a face și schi sau săniuș, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

Unii dintre turiști au și sosit. Printre ei se numără și români din Basarabia, care au dorit să își petreacă vacanța în Munții Apuseni. Alți turiști vin din străinătate, iar printre ei se numără și turiști din Israel, care au venit la schi.

Pentru masa de Crăciun, proprietarii de pensiuni au pregătit bucate tradiționale, de la șuncă, lebervurști, cârnăciori până la turtă dulce, palaniețe cu prune sau linzere cu mere. De pe mese nu vor lipsi vinurile albe de Târnave sau cele roșii de pe Valea Mureșului, pălinca sau cidrul preparat pe Valea Someșului Mic.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

five × five =