Adrian Oros: Opoziția ar putea avea un candidat unic la alegerile prezidențiale

Opoziția ar putea avea un candidat unic la alegerile prezidențiale, a declarat vicepreședintele PNL, deputatul clujean Adrian Oros. El afirmă că acest scenariu ar fi de dorit și crede că partidele care se opun coaliției PSD-ALDE ar trebui să îl susțină pe actualul șef al statului

 

De asemenea,, Adrian Oros, a declarat că nu există nici o șansă ca președintele României, Klaus Iohannis să fie suspendat. El este de părere că liderii coaliției de guvernare nu vor risca să fie înfrânți, din nou, într-un referendum, în acest an, în care vor fi organizate alegerile atât pentru Parlamentul European, cât și cele prezidențiale, potrivit ViaCluj.tv.

Ideea suspendării lui Klaus Iohannis a fost vehiculată de mai mulți lideri ai coaliției PSD- ALDE, după ce Klaus Iohannis a întârziat să accepte demisiile foștilor ministri ai Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, respectiv Transporturilor, Lucian Șova. De asemenea, Klaus Iohannis a refuzat să îi numească pe cei propuși pentru aceste posturi de către premierul Viorica Dăncilă. 

Vicepreședintele PNL, Adrian Oros, a vorbit în acest context și despre ultimele sondaje de opinie, care arată faptul că PNL a depășit PSD în opțiunile electoratului. După un sondaj realizat de IMAS la comanda USR, primul partid în opțiunile alegătorilor este PNL, cu 26,1 la sută, urmat de PSD, cu 25,2 la sută din voturi. Urmează USR cu 11,6 la sută, ALDE cu 9,6 la sută, partidul lui Dacian Cioloș, cu 8,5 la sută, și partidul Pro România, al fostului premier Victor Ponta, cu 6,2 la sută. Ar mai putea trece pragul electoral de 5 la sută și UDMR, care are 4,6 la sută, în timp ce partidul fostului președinte, Traian Băsescu, este cotat la 2,5 la sută.

 

Read more HERE

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

17 − 6 =