Povestea dulceții de dovleac din Panticeu

Un grup de tineri originari din comuna Panticeu, care și-au făcut studiile universitare la Cluj, a lansat un proiect original. Acești tineri s-au asociat și au înființat în satul natal o plantație de dovleac plăcintar. Acesta reprezintă materia primă pentru dulceața de dovleac de Panticeu. Acești tineri vor să demonstreze faptul că agricultura poate fi rentabilă, dacă este făcută cu pasiune și cu inteligență.

Toți tinerii implicați în proiectul din Panticeu au crescut la țară și își iubesc satul natal. De aceea, au decis să facă ceva în comunitatea lor. Au pus în comun mici parcele de teren primite de la părinți sau de la bunici și au înființat o plantație de dovleac, cu o suprafață de patru hectare, spune una dintre tinere, Cristiana Prunean, care a terminat facultatea de kinetoterapie.

”Toți tinerii s-au implicat cu entuziasm în proiectul plantației de dovleac. Ei participă atât la cultivare, cât și la prelucrarea dovlecilor și transformarea lor în dulceață”, mai spune Cristiana Prunean.

Tot tinerii din Panticeu se ocupă și de vânzare. Ei duc borcanele cu dulceață la magazinele locale, dar și la târgurile tradiționale organizate în marile orașe din Transilvania.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

four × 2 =