Avertisment: Posibil recul pe piața imobiliară din Cluj

Cea mai scumpă piață imobiliară din România, cea de la Cluj, ar putea să înregistreze în curând o scădere a prețurilor. Specialiștii se așteaptă la o scădere concretă cuprinsă între 10 și 15 la sută. Deocamdată, a scăzut dramatic numărul tranzacțiilor realizate. De exemplu, în noiembrie 2018 numărul tranzacțiilor încheiate a reprezentat jumătate din numărul tranzacțiilor încheiate în 2017.

În ultimii 10 ani, Clujul a devenit cea mai scumpă piață imobiliară din România, iar prețul mediu al apartamentelor depășește 1.500 de euro pe metrul pătrat. Constant, cererea de apartamente a fost mai mare decât oferta, iar acest lucru a împins în sus prețurile. Acum, din cauza tulburărilor din economie, lucrurile s-au schimbat, spune consultantul în investiții, Sorin Popa de la CS Invest.

Tendința este confirmată și de rezultatele agențiilor imobiliare, spune reprezentanta uneia dintre cele mai mari astfel de agenții, Napoca Imobiliare, Ioana Oltean.

Consultanții în investiții le recomandă celor care vor să investească în domeniul imobiliar să aibă așteptări moderate, pentru că, în perioada următoare, prețurile se vor reașeza. Își vor menține valoarea doar imobilele bine construite și bine încadrate din punct de vedere urbanistic.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

3 × 2 =