Corina Crețu: România va primi mai multe fonduri europene de coeziune pentru exercițiul financiar viitor

Comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, s-a declarat dezamăgită de rata scăzută de absorbție a fondurilor europene destinate României. Corina Crețu a cerut Guvernului de la București să utilizeze într-o măsură mai mare această resursă și a adăugat că, pentru exercițiul financiar viitor, România va avea la dispoziție cu 8 la sută mai multe fonduri de coeziune decât în actualul exercițiu financiar.

Comisarul european Corina Crețu este de părere că România trebuie să crească în viitorul apropiat calitatea proiectelor finanțate cu ajutorul fondurilor europene, astfel încât să recupereze cât mai rapid decalajele față de regiunile mai dezvoltate ale Europei.

Pe de altă parte, Corina Crețu a declarat că se bucură de faptul că România și-a asumat ca prioritate menținerea politicii de coeziune a Uniunii Europene.

Dacă proiectul de buget al Uniunii Europene va fi adoptat în forma propusă de Comisie, 80 la sută din fonduri vor fi direcționate către regiunile mai puțin dezvoltate, în încercarea de a recupera decalajul față de regiunile cele mai bogate.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

one × four =