Cea mai mare tipografie de stat din România, în pragul falimentului

Trimite și altora

Cea mai mare tipografie de stat din România, Compania Națională a Imprimeriilor Coresi, a ajuns în pragul falimentului. Motivul este reprezentat de un management defectuos, este de părere directorul Imprimeriei Ardealul din Cluj, Mircia Giurgiu.

Imprimeria Ardealul este sucursala locală a CNI Coresi. Mircia Giurgiu i-a cerut ministrului Culturii, Daniel Breaz, să demită actuala conducere a Companiei Naționale a Imprimeriilor Coresi, cea mai mare tipografie de stat din România. Motivul este acela că actuala conducere a companiei este pe cale să provoace intenționat falimentul acestei unități, după cum afirmă directorul imprimeriei clujene.

Motivul este transformarea activelor companiei de stat în pradă pentru rechinii imobiliari, dă de înțeles Mircia Giurgiu. Compania deține proprietăți valoroase, precum Casa Presei Libere din București, Imprimeria Ardealul din Cluj, Imprimeria de Vest din Oradea sau Imprimeria Oltenia din Craiova. Acest patrimoniu este evaluat la minim 50 de milioane de euro, spune Mircia Giurgiu, prezent la ViaCluj.tv.

Vedeți AICI declarațiile video.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY