Două stele Michelin pentru Salina Turda

Trimite și altora

Salina Turda a primit două stele în celebrul Ghid Verde Michelin. Redactorii cunoscutului ghid de călătorie recomandă Salina Turda pentru frumusețea sa și pentru calitatea serviciilor turistice. Ghidul Michelin este publicat în 38 de țări, într-un milion de exemplare.

Salina Turda a devenit unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România, de când a fost reabilitată cu ajutorul fondurilor europene. În acest an, probabil, Salina va depăși pragul de 700.000 de vizitatori. Oamenii vin la Turda pentru a vedea vestigii precum un altar sculptat în sare de către minerii din Evul Mediu, un crivac folosit pentru a ridica odinioară sacii din piele de bivol plini cu bulgări de sare, dar și pentru a admira salina dintr-un lift panoramic, pentru a naviga cu barca pe un lac subteran sau pentru a face mișcare pe terenurile de minigolf sau popice amenajate în subteran. Aceste lucruri i-au impresionat pe redactorii ghidului de călătorie, spune jurnalista Ana Luca de la revista Transylvania Today.

Salina Turda a generat o schimbare importantă în comunitate. Turda este tot mai mult o destinație turistică decât un centru industrial, spun localnicii.

În Transilvania și Banat există și alte obiective incluse în Ghidul Verde. Valea Marei din Maramureș a primit, de exemplu, trei stele Michelin. Câte două stele au primit castrul roman de la Porolissum, Parcul Național Retezat sau Cascada Bigăr.

Comments

comments

Nu sunt comentarii

LEAVE A REPLY