Două muzee din Cluj, incluse în Ghidul Michelin

Două muzee din Cluj au fost incluse în prestigiosul Ghid Michelin, care este un reper internațional în domeniul turismului și gastronomiei. Este vorba de Muzeul de Artă și de Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Ambele muzee se află în subordinea Consiliului Județean, care este singura instituție care are două muzee cuprinse în acest ghid.

Ghidul Michelin recomandă 12 muzee din România. Două dintre ele se află în Cluj-Napoca. Este vorba de Muzeul de Artă și de Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Unul dintre ele funcționează în palatul care era reședința guvernatorului Transilvaniei, iar celălalt în clădirea în care funcționa Dieta Transilvaniei. Ambele muzee se află în subordinea Consiliului Județean. Cele două muzee dispun de un patrimoniu important pentru Transilvania și pentru România, spune vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar.

Includerea Muzeului de Artă în acest ghid este onorantă, spune directorul instituției, Lucian Nastasă-Kovacs.

Fiecare dintre aceste muzee a înregistrat anul trecut peste 60.000 de vizitatori plătitori de bilete. Însă, în realitate, ambele muzee au avut peste 300.000 de vizitatori în 2018, dacă sunt puși la număr și cei care au participat la diferite evenimente publice găzduite de ele.

Comments

comments

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

3 + 2 =